OVER ONS

Wat is Kiek in de Techniek?

We maken in Nederland nog steeds prachtige technische producten die wereldwijd worden verkocht en gebruikt. En dat is iets wat veel mensen niet weten maar waar we heel trots op mogen zijn.

In Ede zijn er veel verschillende maak-bedrijven waar mooie producten worden gemaakt en dit biedt enorme kansen voor de lokale werkgelegenheid.

Een aantal bedrijven in Ede hebben de handen ineengeslagen om het maken van producten en de techniek hierachter meer bekendheid te geven. Het mag aan een groter publiek getoond worden!

Zo ontstond in 2023 de “Kiek in de Techniek” waarbij een 8-tal bedrijven hun deuren openden om leerlingen, studenten zij-instromers en ander belanghebbenden kennis te laten maken met wat er in de regio Ede aan gebeurt en zo kennis te laten maken met de wereld van de Techniek.

Deze dag was een doorslaand succes en als vervolg hierop wordt op 21 Maart 2024 de 2e editie van “Kiek in de Techniek” georganiseerd. Nu openen 9 bedrijven met verschillende disciplines hun deuren en willen laten zien wat er in de regio Ede zoal op het gebied van techniek allemaal gebeurt.  

Startend vanaf het Technova college in Ede zullen pendelbussen op 21 Maart alle belangstellenden heen en weer rijden tussen de verschillende bedrijven en weer terugbrengen naar het Technova College. De dag eindigt om ongeveer 17:00hr waarna er nog gelegenheid is om na te praten of extra informatie te vragen.

KIDT-overons
kiek-in-de-techniek-wat-is-kiek-in-de-techniek

Hoe werkt het?

Ben jij benieuwd naar wat je allemaal kan doen op gebied van techniek? Ben je nieuwsgierig en lijkt het je leuk om een middag achter de schermen te kijken bij verschillende bedrijven in Ede? Kom dan naar Kiek in de Techniek!

Deze dag is voor jong en oud. Ben jij geïnteresseerd in techniek en weet je qua opleiding nog niet welke kant je op wil gaan? Wil je het roer omgooien en eindelijk kiezen voor techniek? Zit je op de basisschool en wil je met je vader/moeder een leuke middag hebben? Het maakt niet uit, iedereen is welkom!

Wat gaan we doen?

Tijdens dit laagdrempelig event openen wij, samen met toonaangevende bedrijven in onze regio, de deuren om leerlingen, zij-instromers en iedereen die nieuwsgierig is te verwelkomen. Ons doel? Jou helpen bij het maken van de juiste studiekeuze, het vinden van een nieuwe baan, of simpelweg het vergroten van jouw ambitie voor de techniek.

Kiek in de Techniek – waar ontdekking begint, en ambities tot leven komen. Kom met ons mee op deze reis en laat je verwonderen door de spannende mogelijkheden die de techniek te bieden heeft!


Kiek in de fabriek
kiek-in-de-techniek-ldl

Ons gezamenlijk doel

Zoals techniek vernieuwd, zo zoeken wij ook vernieuwing. Door deze nieuwe opzet willen wij leerlingen en zij-instromers kennis laten maken met de wereld van techniek. Een wereld waar wij vandaag de dag niet meer zonder kunnen.

Door jou kennis met onze technische wereld  te laten maken, willen wij je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze, het vinden van een nieuwe baan, of simpelweg het vergroten van jouw ambitie voor de techniek.

Hoe doen wij dit?

Wij geloven in actie en daarom organiseren wij voor de tweede keer hop-on-hop-off bussen die jou langs verschillende bedrijven brengt waar technische innovatie het kloppend hart is. Na het succes van onze eerste editie vorig jaar, kijken we uit naar een nog grotere en betere ervaring op 21 maart!

kiek-in-de-techniek-snacks

Deelnemende bedrijven